Index Vakbarát Hírportál

Nem tetszett a Zacher-interjú Kásler főtanácsadójának, a Szabad Európa nem közli a második részt

2021. április 17., szombat 10:45

Kész van, csak egy kattintás lenne, és megjelenhetne az interjú, de a Szabad Európa még sem közli azt. A lap honlapján azt írták, bár fontos számukra a felelősségteljes társadalmi vita és a szabad véleménynyilvánítás, mégis úgy döntöttek Zacher Gábor toxikológussal közösen, hogy egyelőre nem hozzák nyilvánosságra az interjú második részét. 

A hatvani kórház főorvosa egyébként egy hete nyilatkozott a Szabad Európának az egészségügyben uralkodó állapotokról. A többi között arról beszélt, hogy szerinte nincs rendben az, hogy az orvosok nem nyilatkozhatnak a sajtónak, ugyanis így az emberek nem tudják meg, mi az igazság. 

Úgy tűnik, a nyilatkozat Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter szakmai főtanácsadójának sem tetszett. Kollár Lajos ugyanis körbelevelezte a szaktárcát, hogy kikérje a tagozat vezetőinek a véleményét arról, szerintük etikailag helyes volt-e, amit Zacher Gábor mondott. A szakmai tagozat több vezetője hárított, mondván, nem az ő feladatuk etikai ügyekben megnyilvánulni.

Zacher Gábor a Népszavának azt mondta, van tudomása a levélről, de nem kommentálja az ügyet. A toxikológust megkereste az Index is, de a mi kérdésünkre sem kívánt válaszolni. 

Rovatok