Index Vakbarát Hírportál

Hadházy nem megy börtönbe, napszámos közmunkás lesz

2021. április 20., kedd 09:26 | aznap frissítve

Valószínűleg rendesen bearanyozta a politikus reggelét a hír, hogy kertészeti kisegítő munkás – azaz napszámos – munkakörben dolgozhatja le a dudálós tüntetés miatt rá kirótt büntetést. Megjegyzi, úgy tűnik tehát, a rendőrség és a kormányhivatal között helyreállt a kommunikáció, így mégsem kell börtönbe mennie. 

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében azt írja, szerinte még jól is fog esni neki a munka, de azért eléggé felháborítja, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engedik, bár jelezte, hogy állatorvosi végzettsége van. „így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek...” – jegyzi meg. 

A politikusnak összesen 228 órát kell ledolgoznia közmunkában, legalább heti egy napot, és ezt meg is teszi. Ennek ellenére hangsúlyozta, hogy semmit nem bántak meg a tiltakozásból és büszke azokra az emberekre, akik csatlakoztak hozzájuk a várható brutális büntetési összegek ellenére. 

Rovatok