Index Vakbarát Hírportál

Csatlakoznak a megyék Áder János alapítványához

2021. április 21., szerda 10:35

Személyre szabott segítséget szeretne nyújtani az az alapítvány, amelyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozott létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Az államfő felesége a Kossuth rádió szerda reggeli műsorában azt mondta: nagy különbségek vannak a segítségre szoruló családok között, ezért felmérik, kinek mire van szüksége. Ebben többek között önkormányzatok, iskolaigazgatók segítségére számítanak.

Ismertette, hogy az anyagi támogatás mellett jogi és pszichológiai segítséget is nyújtanak. A koronavírus-járvány miatt több mint hatszáz gyermek maradt árván vagy félárván, és ez több mint négyszáz családot érint – mondta Herczegh Anita.

A Baranya megyei közgyűlés elnöke kedden felhívással fordult a többi megyei önkormányzathoz, hogy a dél-dunántúliakhoz hasonlóan felajánlásokkal támogassák a köztársasági elnök és felesége alapítványát. Az elnöki házaspár alapítványáról korábban lapunk is beszámolt.

Amikor az alapítvány létrehozását bejelentette, Áder János arról beszélt, hogy az alapítvány ötmillió forintból indul. Az összeg a köztársasági elnöknek és feleségének saját megtakarítása. Az államfő abban bízik, hogy szélesebb körből is érkeznek majd támogatások.

Rovatok