Index Vakbarát Hírportál

Bödőcs Tibor a koronavírusban meghalt kismamát gyászolja

2021. április 22., csütörtök 15:06

Kedden 207 halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány, a kormányzati tájékoztató oldalra feltöltött adatok szerint az elhunytak között volt egy 34 éves várandós nő is, aki a terhesség harmincadik hetében járt. A Telex információi szerint gyermekét császármetszéssel mentették meg az orvosok, de a budapesti óvónő négy hét küzdelem után belehalt a koronavírus-fertőzésbe. 

Erről a tragédiáról emlékezett meg Facebook-posztjában Bödőcs Tibor, aki személyesen ismerte a kétgyermekes asszonyt.

Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa »néni«

– kezdi a posztját a humorista. 

„Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!” – folytatja Bödőcs Tibor, aki szerint soha nem fogjuk megtudni, mennyi áldozat lenne, ha sokkal többet tesztelnek, alapos kontaktkutatást végeznek, vagy ha például a cégek a tao-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna. Felteszi a kérdést, miért hal meg Magyarországon tízből kilenc beteg a lélegeztetőgépen, ahogyan a 34 éves óvónő is, és megold-e bármit is, ha bűnbakot keresünk. 

A szövegben többször is arra kér mindenkit, hogy oltassa be magát. Az óvónőről azt írja, ritka, amikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy ő ott volt: a gyerekek között.

„Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk. Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamaszkorukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket. Nagyon fog hiányozni, és mindig emlékezni fogunk rá!” – írja.

Bödőcs Tibor megosztotta a TündérPakk Közhasznú Alapítvány bejegyzését is, amely már egy hónapja gyűjtést indított a családnak. A posztból kiderül, hogy a kicsi egészséges, elérte a 2 kilogrammot, és édesapja már bejárhat a kórházba, hogy megtanulja a korababák gondozását. Az apa egy, nem sokkal a tragédia előtt íródott levél szerint kilátástalannak látta a helyzetüket, mivel az orvosok már felkészítették a legrosszabbra, hogy egyedül marad egy 1,5 éves kicsivel és egy alig 1 hónapos koraszülött babával.

Rovatok