Index Vakbarát Hírportál

Ellopta a magyar zászlót, aztán visszament az uniósért is a polgármesteri hivatalba Tatabányán

2021. április 22., csütörtök 10:28

Egy férfi előbb egy tároló edényt borított fel, majd két zászlót ellopott Tatabányán – olvasható Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség beszámol arról a férfiról, aki 2021. január 22-én, hajnali 1 órakor a Tatabányai Polgármesteri Hivatal épülete előtt a síkosságmentesítő anyagot tároló edényt megragadta és kétszer megrúgta, amitől az felborult és tartalmának egy része az útra szóródott. Ezek után sem nyugodott meg

a férfi és a hivatal homlokzatára kihelyezett magyar zászlót ellopta úgy, hogy felugrott érte, és  ugrás közben a zászlóba belekapaszkodott, emiatt a lengőrésze elszakadt, a tartórúd eltört.

A férfi magához vette a zászlót, és elindult vele haza, de útközben elhagyta. A történteket egy helyi a térfigyelő kamera rögzítette.

Az elkövető talán nem akart zászló nélkül hazamenni, így visszafordult és hajnali 2 órakor az európai uniós zászlót is lelopta az épületről úgyanazzal a módszerrel, mellyel a magyar nemzeti lobogót is megszerezte. A zsákmányát a vállára dobta, és újra elindult a lakása irányába, azonban 

a tatabányai rendőrök hajnali negyed 3 körül észrevették a tolvajt a Komáromi úton, akitől a megrongált zászlót visszavették, illetve az elhagyott magyar zászlót a járdán megtalálták.

Az ügyészség arról is informál, hogy a férfi által okozott kár 27.559 forint.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki vádlottal szemben, valamint kötelezze a sértett kárának a megfizetésére.

Rovatok