Index Vakbarát Hírportál

Ficsúrozással vágott vissza a prolizásra Jakab Péter

2021. április 26., hétfő 17:26

Egymást hibáztatták napirend előtt a kormánypárti és az ellenzéki politikusok a parlamentben. Előbbiek szerint az ellenzékiek nem vették ki a részüket a járványkezelésből, utóbbiak azonban úgy látják, hogy a kormány mindent elrontott, és csak magával foglalkozik.

„Szedje össze magát, és kezdje újra”

 – intette rendre Kövér László házelnök Jakab Pétert a parlamentben. A Jobbik frakcióvezetőjének majdnem sikerült elérnie, hogy még a napirend előtti felszólalása elején elnémítsák.

Jakab Péter azzal kezdte hétfői felszólalását, hogy van valami, ami mellett nem tud elmenni szó nélkül, egy „amolyan becsületbeli ügy”, majd úgy fogalmazott:

„Van Önöknél egy hosszú hajú ficsúr, úgy hívják, hogy Deutsch Tamás.”

Kövér László azonnal átvette a szót, és arra kérte a jobbikos politikust, hogy mérsékelje magát, ne sértegessen másokat, főként olyanokat ne, akiknek nem áll módjukban válaszolni. Azt is megjegyezte, hogy elege van már Jakab Péter modortalanságaiból.

A Jobbik frakcióvezetője ezután – Deutsch Tamásnál maradva – tovább folytatta, és azt mondta róla: „életében, ha pár napot dolgozott a parlament falain kívül, akkor lehet, hogy sokat mondok”.

Mint kiderült, Jakab Péter azt kifogásolta, hogy szerinte Deutsch Tamás korábban mindenkit „lepanelprolizott”, aki nem olyan nagy lábon él, mint a kormánypárti politikusok, hanem egyszerűen, hétköznapi módon.

A mi szavazóinknak a jelentős hányada – bizony – egyszerű módon él. Hétköznapi módon, többnyire hónapról hónapra. És nem azért, mert nem dolgoznak tisztességesen, hanem pont azért, mert tisztességesen dolgoznak

– fogalmazott Jakab Péter.

Azt is hozzátette, hogy az ő szavazóik százszor, ezerszer különb emberek, mint a fideszes politikusok.

„Van bőr a képükön ezeket az embereket leprolizni, megalázni, csak azért, mert tisztességesen dolgoznak?” – tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint leprolizzák a kórházi dolgozókat, a tanárokat, és azokat is, akik elveszítették az állásukat, mert nem segített nekik a kormány.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára kifejtette, hogy a kormány célja a szegénység felszámolása, ebből pedig a munka jelenti a kivezető utat, és egyre több ember él Magyarországon segély helyett munkából.

Azt gondoljuk, hogy ez a helyes irány, szemben a baloldallal, ami ezzel ellentétes politikát folytat

– jelentette ki.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány közepén vagyunk, és ennek van egy életvédelemmel összefüggő dimenziója, de van egy gazdaság- és munkahelyvédelmi dimenziója is. Elmondta: a kormány a legkiszolgáltatottabbakat igyekszik védeni a komplex gazdaságélénkítő, illetve munkahelyeket védő/teremtő program szakpolitikai kezdeményezéseivel.

Orbán Balázs arra hívta fel a figyelmet: ezek egyikét sem támogatta az ellenzék, és amikor dönteni kellett, hogy támogatja-e a szükséges intézkedéseket, szintén nem tette. Ellene ment az eszközbeszerzéseknek, továbbá a védekezésben részt vevőket és az oltási programot is támadta, valamint a keleti vakcinák ellen hergelte az embereket.

Napirend előtt szólalt fel még:

Rovatok