Index Vakbarát Hírportál

Ennyi, mehetünk kapálni! Tarján Zsófi kikelt magából az új rendelet miatt

2021. április 26., hétfő 17:42

Amint eléri a 4 milliót a beoltottak száma, új intézkedések lépnek érvénybe. Úgy tűnik azonban, hogy a zenés, táncos rendezvények továbbra is tiltólistán maradnak. A Honeybeast énekesnője a kormány friss rendeletét olvasva elvesztette a türelmét, és közösségi oldalán írta ki magából csalódottságát. Meglehetősen szókimondóan.

Hamarosan új intézkedések lépnek érvénybe az országban, már csak azt kell megvárni, hogy a beoltottak száma elérje a 4 milliót. Az engedmények jelentős részét védettséghez kötik majd – erről a hivatalos oldalán tájékoztatott ma délelőtt a kormány. Időközben a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet, amely részletezi a lépcsőzetes nyitás következő lépéseit, erről itt írtunk részletesen.

Sokan örülhetnek, hiszen több közösségi tér is megnyitja a kapuit: a színházak, a mozik, a múzeumok és a könyvtárak ismét látogathatók lesznek. Úgy tűnik azonban, hogy a zenés, táncos rendezvények továbbra is tiltólistán maradnak. 

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet módosításában, az 5 § 2. bekezdésének g.) alpontjánál az alábbiak olvashatók:

A zenés, táncos rendezvények e rendelet értelmében nem minősülnek kulturális rendezvénynek, így zenés, táncos rendezvényt továbbra is tilos szervezni, tartani, illetve a zenés, táncos rendezvény helyszínén tartózkodni,

– amely alól – legalábbis az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület Facebookon megosztott közleménye szerint – egyedül a közönség nélkül megtartott, streamelt előadások jelentenek kivételt. Azaz az élőzenés koncerteket továbbra sem engedélyezik. 

A fentieket olvasva Tarján Zsófia a közösségi oldalán fakadt ki. A Honeybeast együttes énekesnője becsapottnak érzi magát, hogy megint azok kerülnek hátrányba, akiknek a fő bevételi forrásukat a koncertek jelentik. 

Ennyi. Mehetünk kapálni. 60 000 ember van leszarva, 60 000 ember nem dolgozik kb. egy éve, 10 hónapja összesen (zenészek, színpadi szakemberek, szervezők). Bár tudnám, hányszor fognak még pofára ejteni! Reménykednél, mi? Áh, nem, jó az a hideg zuhany, enyhe gyomorgörcs, reflux, stresszterápia, meg hát jót tesz a bőrnek, összehúzza a pórusokat! Nem árt gyakorolni úgysem az összehúzást, hátha lehet még kisebbre! Mi az, hogy a koncert (állós buli) NEM kulturális esemény? Mi az, hogy bemehetsz maszk nélkül egy moziba, miközben szabadtéren nem tudsz elmenni egy koncertre? Lehet, nem kéne irkálnom ilyen posztokat, maradhatnék jó kislány, de van egy határ. Azt hiszem, nálam most jött el. Elegem van! Én itt most nem fogok káromkodni. Azért sem

– háborog a bejegyzésében az énekesnő, aki más esetben mindig nyugodtan nyilatkozott a járványhelyzetről, és türelemmel viselte, hogy gyakorlatilag már egy éve munka nélkül maradt – most azonban, úgy tűnik, eljött az a pont, amikor már nála is betelt a pohár. 

Tarján Zsófia bejegyzését itt érheti el:

Rovatok