Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Megvan rá a mód, hogy ne épüljön meg a Fudan Egyetem

2021. április 27., kedd 15:01

A jogi helyzetet úgy értelmezzük, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat, illetve a Fővárosi Közgyűlés tud olyan népszavazást kiírni, amely valóban meg tudja akadályozni a Fudan Egyetem megépítését, amellyel kapcsolatosan sokkal több a kérdés, mint a válasz – fogalmaz Karácsony Gergely legújabb Facebook-videójában. A főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közös videóban utasította el, hogy ide hozzák a kínai egyetemet. 

A főpolgármester megjegyzi azt is, hogy mivel a kormány továbbra is titkolózik, erős a gyanú, hogy van is mit titkolni, mivel ha egy szuper dolog lenne, és a közérdeket szolgálná az egyetem idehozatala, akkor a részleteket nem titkos dokumentumokból kellene kisilabizálni. 

A videó végén összegezte, hogy a főváros és a IX. kerület teljes mértékben egyetért abban, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan Egyetem pedig ne. „Kerületi és fővárosi népszavazással meg is fogjuk akadályozni ennek a megépítését” – szögezte le Karácsony Gergely.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy Palkovics László múlt hét pénteken azt mondta, hogy akár ezen a héten is aláírhatják a szerződést a kínai egyetemről. 

Rovatok