Index Vakbarát Hírportál

Újabb rekordbírságot szavazott meg a parlament

2021. április 27., kedd 22:13 | aznap frissítve

Megszavazta a kormányoldal Tordai Bence 8,2 millió forintos büntetését – jelentette be közösségi média posztban a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Egy ideje már tudható volt, hogy márciusi akciójának szankciójával letaszítja Jakab Pétert a rekordbírság lista éléről.

Az Index még március közepén adott hírt arról, hogy Kövér László, a parlament házelnöke egyáltalán nem díjazta, hogy a párbeszédes képviselő még március elsején mobiltelefonnal közvetítette, hogy odament Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy számon kérje a II. és III. kerületi szakrendelőktől elvett mintegy 9,3 milliárd forintos költségvetési támogatást. 

Tordai állítása szerint ő mindössze megkérte az érintett kerületek országgyűlési képviselőjét, azaz a pénzügyminisztert, hogy küzdjenek együtt azért, hogy  a kormány visszaadja ezeket a támogatásokat. A telefonnal pedig azt akarta rögzíteni, hogy miként reagál erre kérésre Varga Mihály. 

Mivel a pénzügyminiszter szerint a képviselő akciójával akadályozta a munkavégzésben, és provokációnak minősítette az esetet, ezért a házelnök kirótta a szerinte megfelelő összegű büntetést. Amelyet egyébként Tordai már március közepén teljes nonszenszként értékelt, mostani posztjában pedig alaptalannak minősített. 

Egyébként a képviselő még most sem tett le arról, hogy az említett támogatást valahogy visszaszerezze: jelenleg is fut egy lakossági aláírásgyűjtési akciója. 

Rovatok