Index Vakbarát Hírportál

Sötét fellegek gyülekeznek az utazási irodák felett

2021. április 28., szerda 07:57

A járvány előtti évhez képest sokkal kevesebb külföldi nyaralást foglalnak az utazási irodáknál, viszont az oltási program előrehaladtával és az utazási korlátozások eltörlése után felpöröghet az érdeklődés – mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

A legnépszerűbb úti célok közé még mindig a Földközi-tenger térségének országai, így Görögország, Horvátország, Törökország, Bulgária, Olaszország és Spanyolország számítanak, de sokan akarnak menni észak-afrikai országokba, így Egyiptomba, Tunéziába és Marokkóba is.

Molnár Judit beszélt arról is, hogy 2019-es szinthez képest némi drágulás elképzelhető, de egyelőre nem tapasztalnak drasztikus áremelkedést.

Az előfoglalásokról azt mondta, hogy a magas járványadatok miatt még tavalyhoz képest is visszafogottabbak a számok, így

a 2020-as foglalások nagyjából 30 százalékát tudták rögzíteni

az utazási irodák a március végéig. Bár az április–májusi foglalások koronavírus nélkül is visszafogottabbak, abban bíznak, hogy amint enyhíti a kormány az utazási korlátozásokat, ismét fölpöröghet a kereslet, és megvalósulnak a külföldi utazások.

Rovatok