Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltekkel vág neki az előválasztásnak

2021. április 28., szerda 18:01

Megállapodott az MSZP és a Párbeszéd, közös jelölteket indítanak az ellenzéki előválasztáson – számoltak be a két ellenzéki párt társelnökei szerdai online sajtótájékoztatójukon.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és társelnöke elmondta: mind a két párt hisz abban, hogy nem csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra is szükség van. Ezért úgy döntöttek, hogy az előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd közös jelölteket állít.

A jelöltjeink készen állnak, győzelemre készülünk, de a végső győzelem 2022-ben lesz

– jelentette ki a szocialista politikus.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke szerint Magyarországnak egy olyan kormánya van, amely a felső egy százalékot képviseli és a többséget, a társadalom 99 százalékát magára hagyja.

Arra szövetkezünk, hogy Magyarországnak újra olyan kormánya legyen, amely a 99 százalékot képviseli, azokat az embereket, akiket az elmúlt időszakban megaláztak, kifosztottak, akiknek nem nyújtottak segítő kezet a válságban

– fogalmazott a Párbeszéd társelnöke.

Karácsony Gergely hozzátette: ahhoz, hogy ez létrejöhessen, szükséges a hatpárti összefogás megvalósulása, illetve olyan víziót kell a választók felé sugározniuk, amely arról szól, hogy egy szociális és zöld fordulatra van szükség a kormányváltás után Magyarországon.

Az online sajtótájékoztatón bejelentették az MSZP és a Párbeszéd első két közös jelöltjét is, akik a nyár végén, ősz elején induló előválasztáson mérettethetik meg magukat:

Karácsony Gergely szerint Szabó Tímea „tudja azt, amit egy ellenzéki politikustól joggal elvárhatnak az emberek, hogy egyszerre legyen kőkemény, amikor küzdeni kell, és melegszívű, amikor szembesülnie kell az emberek problémáival”.

Szabó Tímea elmondta: nagyon fontos, hogy összefogásban, közösen, együtt indulnak el az egész országban, számára Óbuda Magyarország „egyik szíve, lelke és tüdeje”.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, hogy Kunhalmi Ágnes együtt él a XVIII. kerülettel, és minden fontos döntésben segít, támogatja az ott élőket, illetve az ottani döntéshozókat.

A XVIII. kerület nagyon erős bázis és pillére a kormányváltók szövetségének, a köztársaságpártiaknak – jelentette ki Kunhalmi Ágnes. A 2022-es választással kapcsolatban a szocialista politikus elmondta: újra az emberek életéről kell, hogy szóljon a politika, ezért elkötelezettek az emberek élete köré épülő kormányzás és önkormányzás iránt.

Mindkét ellenzéki politikus a saját választókerületében indul, ahol 2018-ban is egyéni mandátumot szereztek.

Rovatok