Index Vakbarát Hírportál

Ha fürdőzne a hétvégén, ne felejtse otthon a védettségi igazolványát

2021. április 30., péntek 12:26

Szombattól kinyit hat fürdő Budapesten. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleményében azt írják, hogy a fokozatos nyitást terveznek. Így, először a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitja meg a kapuit. 

A fürdőket csak olyan 18 éven felüliek látogathatják, akiknek van érvényes védettségi igazolványuk. Ezt az üzemeltető fogja ellenőrizni, hőmérsékletet is mérnek. A 18 év alattiak, illetve azok, akik beutalóval érkeznek, nekik nem kell a védettségi igazolványt felmutatni, de maszkot kötelező viselniük.

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. Az életkor diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával is igazolható.

Amúgy péntek reggel Orbán Viktor jelentette be a Kossuth Rádióban, hogy holnaptól kinyithatnak a szolgáltatók. Igaz, a reggeli adatok tanúsága szerint még nincs meg a négymillió beoltott, de a miniszterelnök szerint ez holnapra meglesz, így már most beharangozta az enyhítést.

Rovatok