Index Vakbarát Hírportál

Müller Cecília: Én ugyanúgy vágyom a családomra, az összejövetelekre

2021. május 1., szombat 18:15 | aznap frissítve

Újra erőt kell merítenünk, és bízni, reménykedni abban, hogy a járványügyi intézkedések és a védőoltások meghozzák a kívánt hatást, aminek révén meg tudunk szabadulni ettől a járványtól – mondta Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos Facebook-videójában hangsúlyozta, hogy a védőoltások hatásosak és biztonságosak, védelmet nyújtanak a mutációkkal szemben is. 

Én éppen úgy vágyom a találkozásokra, a családomra, a nagy családi összejövetelekre; szeretnék én is megszabadulni a maszktól. Látjuk az alagút végét. A védőoltásokkal tulajdonképpen megérkezett az felmentő sereg, ami kivezet minket a járványból

– fogalmazott Müller Cecília. 

„Vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit. Csak azon múlik a siker, hogy önök jelentkeznek-e” – erről már Orbán Viktor beszélt, szintén a Facebookon. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy az elmúlt két hét alatt sikerült hazánknak beoltania több mint egymillió embert, ami – álláspontja szerint – fantasztikus eredmény. A miniszterelnök a közösségi oldalán publikált videóban  köszönetet mondott továbbá az ápolónőknek, orvosoknak, háziorvosoknak és mindenkinek, aki technikailag segítette az akció sikerét.

Csökkent a fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában 1951 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 161 beteg. Kórházban 5191 beteget ápolnak, közülük 621-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728  fő már a második oltását is megkapta. Egy nappal korábban, csütörtökről péntekre 2365 új fertőzöttet találtak, péntekre 182 koronavírusos beteg életét követelte a járvány. Kórházi kezelésre pénteken 5937 beteg szorult, közülük 677-en voltak lélegeztetőgépen. 

Rovatok