Index Vakbarát Hírportál

OMSZ: legalább ma ne szidjuk a meteorológusok anyját az időjárás miatt

2021. május 2., vasárnap 13:48

Külön posztban kéri az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy anyák napja alkalmából tekintsenek el a kommentelők az anyjuk szidásától az időjárás miatt. 

Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Sajnos moderálni kellett a tegnap esti hozzászólásokat, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt

– írja az OMSZ Facebook-oldalán

Az OMSZ kérését az indokolta, hogy bár szombatra az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az esetleges zivatarok és az erős szél miatt, a vihar elmaradt, a kommentelők pedig nekiestek a szolgálatnak. Persze ha kinézünk az ablakon, mondhatni, ami késik nem múlik, a felerősödött szél szélkakasokat csinált az Index szerkesztősége melletti toronydarukból. 

HANGSÚLYOZZUK, hogy a kiadott figyelmeztető előrejelzések NEM azt jelentik, hogy 100 százalék valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az ESETLEGESEN bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet! 

– tette világossá az OMSZ az anyukákat emlegető kommentelőknek. 

Rovatok