Index Vakbarát Hírportál

Krisztián a rendőrök elől futva dobta el a szatyornyi drogot

2021. május 3., hétfő 06:51

Több rajtaütésről is beszámol a rendőrség, aminek következtében jelentős értékű drogot foglaltak le.

Több rajtaütésről is beszámol hétfői összefoglalójában a rendőrség. A hivatalos oldalukon megjelent cikk szerint az intézkedéseknek köszönhetően több mint 11 millió forintnyi drog végül nem jutott ki az utcára, végső soron pedig a fogyasztókhoz. 

Az első rajtaütésről azt írták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei egy autóst állítottak meg 2021. április 29-én délután a Mogyoródi úton, majd átvizsgálták az autót is. A járőrök megtaláltak és lefoglaltak 88,72 gramm marihuánát és 117,48 gramm amfetamint.

Kiderült az is, hogy a férfi a kábítószert feltehetően egy XIV. kerületben élő személytől vásárolta, ezért a nyomozók a díler lakásához mentek, ahol feltűnt nekik egy gyanúsan viselkedő férfi, aki éppen távozott a házból. A rendőrök megállították és igazoltatták és 23,5 gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála. 

A lakásban a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival végül elfogták azt a férfit, akihez eredetileg mentek. A kutatás során rengeteg kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Lefoglaltak 625 gramm barna színű tablettát, 2745 gramm marihuánát, összesen 2169,32 gramm zselé állagú anyagot, összesen 236,69 gramm kokaint, a kábítószer adagolásához használt présgépet, mérleget, zacskókat és háromszázezer forintot is.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói (a nevek dramaturgiailag sorban haladva) a 30 éves E. Dávidot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja, a 35 éves V. Balázst kábítószer birtoklása bűntett, a szintén 35 éves B. Gábort pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. B. Gábort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság május 2-án elrendelt.

Az udvarba dobta a drogot

A rendőrség beszámol egy másik akcióról is, abban XX. kerületben fogtak el két feltételezett kábítószer-kereskedőt. Egyikük egy szatyor marihuánával akart elmenekülni a rendőrök elől.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói elfogták a 25 éves F. Krisztiánt, aki 391 gramm marihuánától próbált megszabadulni futás közben úgy, hogy a szatyrot egy udvarra dobta.

A fővárosi nyomozók ezután a lakást is ellenőrizték. Ott elfogták a 40 éves P. Krisztiánt, és lefoglaltak 820 gramm fehér port, ami az előzetes szakértői vélemény alapján amfetamin, továbbá a kábítószer porciózásához használt mérleget, zacskókat, valamint a fogyasztáshoz használt őrlőket, fecskendőt.

Rovatok