Index Vakbarát Hírportál

Egy mentős kezét törte el az agresszív férfi

2021. május 3., hétfő 11:26

Nem engedik ki a börtönből azt a férfit, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértéssel gyanúsítanak, ugyanis miközben ellátták őt, eltörte a mentőápoló kezét Vértesszőlősön. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Tatabányai Járási Ügyészség indítványával, és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását bűnismétlés veszélye miatt.

A mentősök még március 30-án, állampolgári bejelentést követően mentek ki a vérző férfihoz. A mentőápoló a férfi sebét ellátta, majd a mentőautóhoz kísérte, és beültette az autóba, hogy kórházba szállítsák. 

Nem tartották valószínűnek, hogy az ellátott férfi ekkor agresszívvé válik, pedig ez történt. Miután segítettek rajta, a férfi a mentőápolót többször is meglökte, így a mentőkocsi nyitott ajtaján át mindketten a földre estek, és ott a férfi tovább lökdöste, illetve dulakodott az egészségügyi dolgozóval.

Az autó vezetője próbálta megfékezni az agresszív férfit, viszont az a mentőápoló kezét megfogta, azt addig feszítette, amíg annak kézfeje eltörött – írja a 24.hu.

A közlemény szerint a férfit letartóztatták, most pedig újabb három hónappal meghosszabbították a kényszerintézkedést.

Rovatok