Index Vakbarát Hírportál

Feltámad a szél, beköszön a barátságtalan idő

2021. május 4., kedd 06:28

Általában derült, napos idő várható, majd délutántól egyre több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a napsütést – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjjel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható, de kisebb szemerkélő eső lehet. A késő esti 10, 15 fokról hajnalra 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán a nap első felében változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. A délutáni, esti órákban erősebben megnövekedhet a felhőzet. A nap első felében nem valószínű számottevő csapadék. A nap második felében szórványosan előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel délkeleten. Helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd estétől az északnyugati szél több helyütt megerősödhet. Délután 19 és 24 fok között valószínű a hőmérséklet.

Csütörtökön rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén inkább felhős idő lesz a jellemző. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati, majd estétől a déli szelet sokfelé élénk, főleg az északi megyékben helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 2, 10 fokról 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken átmeneti felszakadozások mellett nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egy hidegfront mögött valamikor az esti óráktól északnyugat felől csökkenhet a felhőzet. Több helyen előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. A hajnali 3, 12 fokról általában 13 és 19, a délkeleti tájakon 20 és 25 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Rovatok