Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: A Fidesz áll a kamupártok mögött, Zuschlag Rogán ügyvédjétől kaphatott instrukciókat

2021. május 6., csütörtök 20:25

Hadházy Ákos szerint a Fidesz állt a kamupártok mögött és Zuschlag János Rogán Antal ügyvédjétől kaphatott instrukciókat a 2014-es és a 2018-as választásokkor. A független országgyűlési képviselő egy telefonlehallgatás jegyzőkönyvét tette közzé a Facebookon, amely szerinte sokat elárul arról, kik és milyen módszerrel vezetik az országot. 

A telefonbeszélgetés még a 2018-as országgyűlési választások előtt rögzítette a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 2018. január 11-én délelőtt, amikor éppen a Nemzeti Adó-és Vámhivatal által folytatott egyik nyomozáshoz gyűjtött titkosan adatokat. 

Zuschlag János, az egykori MSZP-s képviselő beszélget Táncsics Péterrel, aki a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt.

–Te János! Szerinted várható még, akármi … akármi felülről?

–Megmondom őszintén, nekem van kapcsolatom, de egyelőre nincs válasz. Tehát próbálom, próbálom, köröket futni megmondom őszintén a szokott kapcsolatomon, és szerintem nem jutottak még el idáig, hogy.. Nem foglalkoznak! Vagy én nem tudom. Tehát nem is értem. Ilyenkor már volt. Tehát mindenféleképpen kell instrukció a Választási Bizottságba! Mer’ ugye négy éve is kellett! Tehát szerintem idő kérdése hogy megjelenjenek

A telefonbeszélgetésben Zuschlag hozzáteszi:

Én ráírtam a négy évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.

Hadházy Ákos szerint a jegyzőkönyv azt bizonyítja, hogy Zuschlag Jánosék 2014-ben „fölülről” kaptak utasításokat, például arra vonatkozóan, hogy milyen magatartást kövessenek delegáltjaik a választási bizottságban, és arra számítottak, hogy 2018-ban is kapnak hasonló parancsokat. 

A jegyzőkönyv hitelességét amúgy maga a rendőrség igazolta. Hadházy Ákos feljelentést is tett az ügyben, amit elutasítottak, azonban az elutasítás nem cáfolta, hanem megerősítette, hogy valóban keletkezett ilyen dokumentum.

Az elmúlt tíz évben nagyon sok olyan ügyet láttunk, amelyikbe korábban kormányok buktak bele. Egy normális világban ekkora lebukás után, egy választási csalásba keveredett kormánytag esetén is kormányválság robbanna ki. Ma már nem demokráciában élünk, de ez a dokumentum mégis fontos: közvetlen bizonyíték arra, hogy a Fidesz legfelsőbb körei állnak választási csalások mögött

– írta Hadházy Ákos.

Egyébként a témáról részletes feldolgozást készített a Partizán. A videót itt tudja megnézni, ebben az egyik korabeli képviselőjelölt azt is állítja, hogy a fideszes ajánlóívről másolták az adatokat a sajátjaikra.

(Borítókép: Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselő a Kecskeméti Járásbíróságon ahol döntenek előzetes letartóztatásáról 2018. február 1-jén. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rovatok