Index Vakbarát Hírportál

Ötmillió forintot lopott össze a MÁV jegykiadó automatáiból a cégnél dolgozó férfi

2021. május 9., vasárnap 09:13

Egy sződi férfi hónapokig dézsmálta a MÁV jegykiadó automatáit. Utolsó bűntényének színhelyén ütöttek rajta, az utolsó fillérig meglett a zsákmány – adta hírül a rendőrség portálja

A MÁV Zrt. jelezte a rendőrségnek, hogy a jegykiadó automatáikból időről időre különböző összegek hiányoznak. Kiderült, hogy 2021. február óta csapolta valaki a vasúttársaság tulajdonában lévő jegykiadó automaták tartalmát. Országszerte lopta valaki a pénzt a gépekből, Zuglóban, Biatorbágyon, Monoron, Vecséses, Vecsés-Kertekalján, Pilisen, Üllőn, Monorierdőn, Ecseren, Agárdon és a Kelenföldi állomáson kihelyezett összesen tizenhat automatából.

A gyanú egy huszonhárom éves, a vállalatnál technikusként dolgozó férfira terelődött, akit a monori vasútállomáson 2021. május 6-án délután elfogtak, zsebében ott lapult legfrissebb zsákmánya, a jegykiadó automatából kiürített kétszázhétezer forint. Lakásán a többi pénzt is megtalálták, 

az ellopott 4 913 800 forintot hiánytalanul lefoglalták.

A rendőrség beszámol róla, hogy a férfi beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a munkaköre szerinti karbantartási munkálatokat kihasználva ürítette saját zsebébe az automatákban összegyűlt pénzt.

Nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a férfi szabadlábon védekezhet az ellene folyó eljárás alatt.

Rovatok