Index Vakbarát Hírportál

Újabb Pfizer-akciót hirdet az Orbán-kormány, mától lehet időpontot foglalni

2021. május 9., vasárnap 14:25

UPDATE

A hvg.hu kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont cáfolta a mai időpontfoglalásról szóló információt.

Vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén az időpontokat a 18–59 évesek számára az amerikai gyártó, a Pfizer vakcinájával történő oltásra az Orbán-kormány újabb akciójában – értesült a Népszava.

A lap szerint az új időpont adta lehetőséggel csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak, amellyel aztán beléphetnek az időpont-regisztrációs oldalra.

A felső korhatár azért 59 év, mert a 60 év feletti regisztráltak szinte mindegyike megkapta már az oltást,

a cél pedig az, hogy hétvégére meglegyen a 4,5 millió beoltott a kissé lassuló oltási kampányban. A Népszava szerint a háziorvosok a jövő héten szintén jelentős mennyiségű Pfizert kapnak.

A 16–18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István szombaton a közmédiának.

A 16–18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, eddig 84 ezren regisztráltak oltásra; a 16. életévüket idén betöltők 75 ezren vannak, és a 18. életévüket elhagyók száma is több tízezer. Amennyiben nem használják fel e korosztálynál a számukra rendelt Pfizer-vakcinát, az operatív törzs fog döntést hozni a megmaradó, fel nem használt adagokról.

Rovatok