Index Vakbarát Hírportál

Tovább szolgálhatják a járvány elleni védekezést a kölcsönautók

2021. május 10., hétfő 16:05

Munkában maradhatnak a járványügyi védekezéshez kölcsönadott autók a kórházaknál és a mentőszolgálatnál, miután a segítséget korábban felajánló két cég május végéig meghosszabbította az ingyenes bérbeadást.

Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az összefogást megköszönve arra hívta fel a figyelmet, hogy az adatok ugyan javulnak, de az egészségügyben dolgozók munkája még mindig rendkívül feszített. Emlékeztetett arra, hogy az NHKT az elmúlt évben 67 járművet tudott biztosítani különböző támogatóknak köszönhetően az egészségügy számára; orvosoknak, ápolóknak, mentőknek, valamint azoknak a fiataloknak, akik önkéntesként segítették a járvány elleni védekezést. 

A felajánlással élő egyik intézmény, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a többi kórház nevében is megköszönve a segítséget arról beszélt, hogy a gépkocsikat egyebek mellett tesztek, oltóanyagok, valamint egészségügyi felszerelések szállítására használják.

Az elmúlt bő év mindenkit megtanított arra, hogy egymásra vagyunk utalva, és kiderült az is, hogy az egészségügyben és a gazdaságban dolgozók a járvány idején ugyanazért küzdenek együtt: a betegek ellátásáért

 hangsúlyozta Velkey György, hozzátéve, hogy az ingyenes kölcsönautók december óta szolgálják a járvány elleni védekezést.

Rovatok