Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay: A mostani rendszert fel kell számolnunk

2021. május 12., szerda 09:09

A Telex Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjével az ellenzéki indulók esélyeit latolgatták. A hódmezővásárhelyi polgármester arról beszélt, hogy a bizonytalan szavazóknak a mai pártkínálat még nem elég biztosíték arra, hogy igazi rendszerváltás legyen. Erre ő lehet egy új alternatíva.

Ezeket a szavazókat jobban tudom megszólítani, mint a pártjelöltek.

A városvezető kitért arra is, hogy a helyi Fidesz legyőzése jó példát mutatott arra, hogy az összefogás alapja nem lehet a jobb- és baloldali választópolgárok elkülönítése.

Úgy véli Karácsony Gergely az, aki még esélyes lehet Orbán Viktorral szemben, de hozzátette, ha a Demokratikus Koalíció miniszterelnök jelöltjét, Dobrev Klárát indítja a közös, akkor mellette is kampányolni fog.

A jelenlegi ellenzéki együttműködésben hibának találja Márki-Zay, hogy a Momentum kivételével a többi párt a saját soraiban meglévő problémákat, korrupciót elfedik, hogy a közös siker érdekében ne fokozódjon az egymás közötti feszültség. Véleménye szerint ez stratégiai hiba.

A korrupt emberektől most kell megszabadulni, különben nem fognak nekünk bizalmat szavazni a választók 2022-ben.

Miniszterelnökként elszámoltatást indítana, illetve nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat. S ugyan a kerítés maradna, de a letelepedési kötvénnyel érkezett külföldieket kiutasítaná az országból.

Márki-Zay Péter az interjúban beszámolt arról is, hogy a Fidesznek vannak beépített emberei az ellenzék soraiban, illetve több olyan városvezetőről tud, akiket a kormány le tudott kenyerezni, noha konkrét neveket vagy településeket nem mondott. 

Rovatok