Index Vakbarát Hírportál

Parragh László: A vállalkozások is megszervezhetik a dolgozók oltását

2021. május 12., szerda 10:45

Az összes hazai vállalkozásnak lehetősége van rá, hogy helyben, saját telephelyén szervezze meg munkavállalói beoltását − mondta Parragh László a Magyar Nemzetnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: ebben az ügyben a kamara támogatni fogja a magyarországi gazdasági társaságokat.

Mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak elemi érdekük a gazdaság mielőbbi újraindítása, a munkavállalók egészségének védelme és a kereslet stabilizálódása. Erre jelenleg a minél szélesebb körű átoltottsággal van lehetőség

− emelte ki a kamarai elnök. Tájékoztatott, hogy amennyiben vállalati szinten élnek a lehetőséggel, a helyi önkormányzatokhoz kell fordulniuk, akik felveszik az illetékes szervekkel a kapcsolatot. A vakcina szállításával és tárolásával kapcsolatos logisztikai feladatokat nem a cégnek kell megszerveznie.

Parragh László elmondta: a munkahelyi oltások megszervezése nem könnyű, de azokon a helyeken, ahol a cégnél üzemorvosi rendelő van, ott az orvosi jelenlét sokat segít a szervezésben.

Rovatok