Index Vakbarát Hírportál

Először döntött a támogatásról az Orbán-kormány, és csak utána kérdezte meg, mire költenék a pénzt

2021. május 14., péntek 16:47

Körlevélben fordul a Belügyminisztérium azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyeknek a támogatására összesen 23 milliárd forintot ad az Orbán-kormány az iparűzési adó maximalizálása, a gépjárműadó elvétele, illetve az adóemelési moratórium miatt kieső bevételek kompenzálására – írja a 24.hu. Az önkormányzatoknak meg kell jelölniük, hogy mire költik a pénzt, válasz hiányában nem kapják meg a nekik megítélt összeget. 

Egy hete derült ki, hogy az Orbán-kormány 23 milliárd forintot szán a rászoruló önkormányzatokra. Az erről készített lista tanúsága szerint

forintot kap. Huszonhét rossz anyagi helyzetben lévő városnak általános működési támogatást, öt nem megyei jogú városnak fejlesztési célú forrásokat küldenek. 

Budapest semmiféle anyagi támogatásban nem részesül,

az érintett városoknak pedig nyilatkozniuk kell, általános működési támogatás ide vagy oda, csak célhoz kötve kapják a pénzt.

Néhány napja volt hír, hogy Eger városa a kért 2,5 milliárd helyett mindössze 825 millió forintot kap úgy, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó városi szállodának, a Hotel Flórának korábban 2,8 milliárd forintot ítéltek meg felújításra.

Rovatok