Index Vakbarát Hírportál

Árpa Attila: Nem voltam, nem vagyok, és sosem leszek drogkereskedő

2021. május 16., vasárnap 07:43

Lezárul a nyomozás Árpa Attila ügyében, akit drogkereskedelemmel gyanúsítanak. A színésznél még 2019 márciusában tartottak razziát a rendőrök − írja a Blikk. A nyomozók két éven keresztül gyűjtötték a bizonyítékokat, végül vádemelési javaslattal továbbították az adatokat az ügyészségnek. Árpa Attila továbbra is azt állítja, hogy ártatlan az ügyben.

Nem voltam, nem vagyok, és sosem leszek drogkereskedő. A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem

− fogalmazott a színész, aki szerint a bíróságon is bizonyítani tudják az állítását. Ugyanakkor beismerte, aggódik az ügy miatt, hiszen nem kellett volna hagynia, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

Arról nem is beszélve, miként vehetett részt egy olyan nyomozó az ügyben, aki a párom, Alexandra volt osztálytársa? Rossz viszonyban voltak az iskolai évek alatt, mégis nyomozhatott ellenünk

− tette hozzá Árpa Attila. A színész ügyvédje, Papp Gábor elmondta, hogy az ügyiratok még feldolgozás alatt vannak, de szerinte 

az már most egyértelmű, ügyfelem nem hozható összefüggésbe semmilyen kereskedelemmel.

Az ügytől független Fülöp Tamás ügyvéd szerint ennek a bűncselekménynek a büntetése a büntetőjogban egyedülállóan széles határok között mozog, valójában a legenyhébbtől a létező legsúlyosabbig terjedhet. Az alapeset büntetési tétele kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés, de ettől lehet eltérés lefelé és felfelé is.

Rovatok