Index Vakbarát Hírportál

A járvány által sújtott gyermekeknek gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

2021. május 19., szerda 13:38

3000 gyermeket támogató országos programjára indít adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. A cél: esélyt adni a járvány alatt tovább halmozódó hátrányok ledolgozására, és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására.

Kapaszkodó programja keretében gyermekek ezreit segíti az Ökumenikus Segélyszervezet a szegénység okozta problémáik leküzdésében. Országos segélyközpontjuk élelmiszerrel, ruhával és tanszerrel látja el a nélkülöző családokat, és azt tapasztalták, hogy a járvány alatt megduplázódott a beérkező kérések száma.

Most azért hirdettek adománygyűjtést, hogy minél több gyermeknek adhassanak esélyt a járvány alatt tovább halmozódó hátrányaik ledolgozására. Felhőtlen gyermekkor névre keresztelt kampányuk beharangozóján az átmeneti otthonokban és hátrányos helyzetű térségekben élők helyzetére hívta fel a figyelmet a szervezet kommunikációs igazgatója.

A kapaszkodóra nemcsak a járvány alatt, de a járvány után is nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a pandémia hónapjai alatt sok gyermek esetében tovább nőttek a hátrányok, sok család került még nehezebb helyzetbe. A következő időszak – a nyári táborok és napközis foglalkozások időszaka – különösen is fontos lesz, hogy a hátrányos helyzetű diákok pótolni tudják az elmúlt évben tovább halmozódó lemaradást és mindazt a közösségi élményt, amitől megfosztotta őket a járvány

– emelte ki Gáncs Kristóf. 

A segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon adománygyűjtéséhez, amit a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni, de a honlapjukon keresztül is teljesíthető befizetés.

Bacza Barbara, a szervezet kaposvári gyerekházának vezetője elmondta, hogy a Kapaszkodó program keretében egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat, míg más intézményekben a nagyobbaknak kínálnak rendszeres segítséget a felzárkózáshoz. A járványhelyzetben, ha kellett online vagy telefonon keresztül maradtak kapcsolatban a családokkal, még azokban az időszakokban is, amikor a vírusveszély miatt egy-egy intézményt ideiglenesen be kellett zárni. 

Rovatok