Index Vakbarát Hírportál

Szét fogunk ázni

2021. május 19., szerda 06:44 | aznap frissítve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarra. Az időjósok szerint sok lesz a felhő felettünk, és többfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. A déli tájakon tartósabb eső várható, ezért a legtöbb csapadék itt hullhat le. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet.

Hajnalban 4 és 11, délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hideg tehát nem lesz, de esőkabát vagy esernyő nem árt, ha kéznél van. 

Csütörtökön folytatódik a csapadékos idő, több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi-északnyugati szél többfelé megerősödik. Délután 16-21 fok valószínű.



Pénteken már szárazabb napra van kilátás. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, záporok az Északi-középhegységben fordulhatnak elő. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 18–23 fok között alakulhat.

Szombaton eleinte sok napsütés ígérkezik egy-egy záporral, délután az északi tájakon már több helyen eshet. A délnyugati szél felerősödik, néhol viharossá fokozódik. Délután 17–25 fokig melegszik a levegő.

Bár előrejelzésünk nem túl derűs, átnyújtunk egy csokorra valót a legszebb olvasói fotókból, hátha ettől mégis jobb kedvre derülnek. Gondoljanak arra, hogy mindjárt itt a hosszú hétvége és vele együtt a jó idő.

Rovatok