Index Vakbarát Hírportál

Határon átnyúló kerékpárkölcsönző indult Tatán

2021. május 19., szerda 20:43

Átadták Tatán a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert, amelynek járműveit öt szlovák és négy magyar településen lehet használni – adta hírül az MTI. Egyidejűleg a Bringapark Program részeként az ország legnagyobb kerékpáros pumptrack pályáját is átadták.

A pumptrack, avagy pumpapálya egészen újkeletű sport, ahol a pályán egyfajta pumpáló mozgást kell végezni a testünkkel, így hajtva a kerékpárt a pálya kialakításának köszönhetően, lehetőleg tekerés nélkül.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az átadáson elmondta:

Ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra a legélhetőbb európai ország legyen, szorosan hozzátartozik, hogyan töltjük a szabadidőnket. A most átadott fejlesztések a minőségi kikapcsolódást szolgálják, egyrészt fellendítik a kerékpáros turizmust, másrészt aktív szórakozási lehetőséget jelentenek.

A kormánybiztos ismertette, hogy az Országos Bringapark Programban tavaly összesen 800 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a kormány és az önkormányzatok fele-fele arányú finanszírozásával. Az idén pedig a beruházások összege már meghaladta az 1,1 milliárd forintot.

Rovatok