Index Vakbarát Hírportál

Hárommilliárd forintnál is többől épülnek új kerékpárutak

2021. május 19., szerda 07:37 | aznap frissítve

Pest megyében 26 kilométer kerékpárút épül – jelentette be a pénzügyminiszter szerdán közösségi oldalán.

Varga Mihály közölte, döntöttek a közlekedésfejlesztési pályázatokról, 3,2 milliárd forint támogatást adnak a beruházáshoz.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében Leányfalu, Nagykőrös, Dabas, Újhartyán, Csemő, Budakalász, Erdőkertes, Gödöllő, Pilisborosjenő településeken kezdődik a kerékpárutak építése.

Rajtra kész a túrakerékpár- és e-bringa-kölcsönző hálózat Palócföldön is. A Palóc Út Egyesület több mint egy évtizede dolgozik azon, hogy a térség kulturális hagyományait és természeti értékeit minél többen megismerjék. Az Interreg Szlovákia–Magyarország Partnerséget Építünk program is támogatja a főleg kerékpárosoknak szóló turisztikai kínálat bővítését. A Turizmus 0–100 éves korig elnevezésű projekt részeként most több vendégház bővítette szolgáltatásait elektromos, illetve túrakerékpárokkal. Új honlap segíti a közös online kerékpárbérlést és szolgáltatások értékesítését, túraajánlatokkal és hasznos információkkal látva el az érdeklődőket.

Már csak találó elnevezést keresnek a kerékpárbérlési rendszer számára, a névadó pályázaton részt vevők most háromnapos élménytúrát is nyerhetnek a Palóc Útra.

Rovatok