Index Vakbarát Hírportál

Cigisdobozban csempészte a speedet a gyermekfelügyelő az Emmi javítóintézetébe

2021. május 20., csütörtök 16:30

Vádat emeltek egy gyermekfelügyelőként dolgozó férfi ellen, aki kábítószert csempészett be a nagykanizsai javítóintézetben elhelyezett fiataloknak – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba hozzátette, hogy a 25 éves nagykanizsai férfi tavaly májustól dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetében gyermekfelügyelőként. Pedagógiai képzettsége nincs, és mivel életkorban közel áll a javítóintézetben elhelyezett fiatalokhoz, tévesen értelmezett empátia alakult ki benne, amellyel a felügyelete alá tartozó neveltek bizalmába akart férkőzni.

Egy 18 éves és egy 19 éves fiúval bizalmi viszonyt alakított ki, segítették is a munkáját, ezért a férfi úgy döntött, hogy megjutalmazza őket. Tavaly nyáron, egy éjszakai műszakra érkezve egy cigarettásdobozba rejtve – Nagykanizsán ismeretlen forrásból beszerzett – speedet csempészett be. A rendészeti vezetőnek a takarodó után a biztonsági kamerákon tűnt fel a gyermekfelügyelő és néhány fiatal találkozója.

A látottak miatt ezután az intézetvezetővel közösen mentek be a fiatalok szobájába, amelynek átvizsgálásakor megtalálták az elfogyasztott amfetamintartalmú por nyomait és maradványait, illetve egy – a neveltek számára nem engedélyezett – mobiltelefont is találtak, amelyet szintén a gyerekfelügyelő adott a fiúknak – írja a közlemény alapján az MTI. 

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gyermekvédelmi intézményben közfeladatot ellátó személyként, csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen.

Rovatok