Index Vakbarát Hírportál

Féláron parkolhatnak az autómegosztós járművek

2021. május 21., péntek 20:13 | aznap frissítve

Az eddig jobbára csak Nyugaton hódító carsharing neve sem igazán honosult még meg nálunk: az autómegosztás mindazonáltal valós alternatívája lehet az autótulajdonlásnak. A különböző megosztáson alapuló közlekedési eszközök jól kombinálhatók a közösségi közlekedéssel is, így az egész napos autózás és araszolás helyett könnyen válthatunk például metróról a megújult Bubira, vagy használhatjuk adott esetben a közösségi autózást is.  

Ha valaki csak néha, alkalmanként autózik a városban, akkor igazán zöld és kényelmes alternatíva ez, hiszen a megosztott autó mindig kéznél van, amikor viszont nincs szükségünk rá, más is közlekedhet vele  – mutat rá közösségi oldalán a főpolgármester kabinetfőnöke. 

A zöldebb és kényelmesebb közlekedés érdekében hárompontos intézkedési csomagot fogadott el Karácsony Gergely főpolgármester. 

Budapesten mára már több szolgáltató is jelen van, de a fővárosi önkormányzatnak kiemelt célja, hogy támogassa az autómegosztás elterjedését, így is csökkentve az autók számát a városban  – hangsúlyozza Balogh Samu.

Rovatok