Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli hír! Pénteken kisüt a nap!

2021. május 21., péntek 06:25

Pénteken a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délnyugati szél. Hajnalban 2 és 9, napközben 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Ezzel szemben szombaton nem lesz ilyen nagylelkű az időjárás, vagy bárki, aki azt irányítja, ugyanis felhősebb időre van kilátás, és több tájegységen is

kialakulhat kisebb eső, zápor. (Újra. A hét korábbi részéhez hasonlóan.)

Szóval kicsit kontrasztos lesz a pünkösdi időjárás. A délnyugati szelet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Délután 15 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, északnyugaton lehet a leghűvösebb, délkeleten pedig a legmelegebb idő.

Vasárnap kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporra. A nyugati-északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

A jövő hét elején a szárazabb időszakok mellett több hullámban érkezhet eső, zápor, zivatar. A szél is többfelé élénk lehet. Hétfőn 18-26 fokot mérhetünk, kedden északnyugaton 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, keleten, délkeleten viszont akár a 30 fokot is megközelíthetjük.

Rovatok