Index Vakbarát Hírportál

Mit csinálnak a politikusok, ha nem politizálnak?

2021. május 22., szombat 14:11

Van, aki kertészkedik, van, aki túrázik, de akad olyan is, aki Zsigulival jár bevásárolni. Nem rendhagyó tartalom következik. Az Index kiderítette, mit is csinálnak a politikusok szabadidejükben.

Szinte elképzelhetetlen, hogy politikusokat hétköznapi szerepekben lássunk, pedig nagyon is emberiek tudnak lenni, még akkor is, ha az esetek többségében szépen felöltözve, kosztümben vagy öltönyben látjuk őket. De mi van akkor, amikor nem politikusként tevékenykednek? Az Index megkérdezte.

A DK miniszterelnök-jelöltje például nem titkolja, imád kertészkedni. Amikor teheti, hódol is e szenvedélyének. Dobrev Klára az Indexnek arról beszélt, hogy a virágok gondozása megnyugtatja, és minden évben teleülteti a kerti ládákat balkonnövényekkel. Idén sem tétlenkedett: 

A fűszerkertem gondozása az egyik kedvenc időtöltésem. Idén még a rebarbara is túlélte a kemény fagyokat, de ültettem paradicsomot és paprikát is

– jelezte Dobrev Klára az Indexnek.

Az MSZP pártigazgatója az Országos Kéktúra vonalán járja az országot, mert szeret kirándulni. Ugyanakkor ha teheti, felkeres katonai temetőket is, hogy tisztelegjen a történelmi hősök előtt. Molnár Zsolt minden hónapban egyszer bográcsozást szervez a barátainak, akikkel lecsót főznek, söröznek, és ultiznak. 

Van egy 1980-as évjáratú, zöld színű Zsigulim. Ezzel szoktam elmenni bevásárolni

– mondta a pártigazgató arra a kérdésünkre, hogy ő szerzi-e be az alapanyagokat a főzéshez.

Az LMP-s Ungár Péter, ha ideje engedi, tudományos ismeretterjesztő videókat néz az interneten. Mint mondta, kiváltképpen a földtörténeti korokról és a dinoszauruszokról szóló filmeket preferálja.

Egy jó kávéra egy jó baráttal sosem mond nemet Szél Bernadett. A karantén alatt erre nem volt lehetősége, így sokat olvasott, vagy filmeket, rövidebb sorozatokat is bevállalt a szabadidejében. Színházba és gyermekszínházba mennek a gyerekekkel, és imádnak túrázni is.

A Budakeszi, Biatorbágy, Páty, Telki környéki, kevésbé látogatott túraútvonalakat keressük, de nagy túrázók vagyunk a Pilisben is

– mesélte a független országgyűlési képviselő.

Bár most a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetést dolgozza le, de ha teheti, családjával kirándulni jár Hadházy Ákos. Havonta egyszer-kétszer repül, az őcsényi repülőklub vitorlásait vontatja, vagy pilótaiskolában oktat.

Igyekszem olvasni, és amíg nem volt járvány, már egész szépen eljutottunk a feleségemmel színházba, koncertekre, mert a gyerekektől már lehet

– nyilatkozta lapunknak.

A Fidesz frakciószóvivője, amikor kulturális államtitkár volt, csak munka céljából járta a színházakat. Mára azonban ez vált a legkedveltebb hobbijává. Halász János több ezer kilométert is utazik egy-egy előadásért. Nagyon várta már, hogy kinyissanak a színházak, elsőként a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia című darabot nézi meg. 

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: Dobrev Klára / Facebook)

Rovatok