Index Vakbarát Hírportál

Óvatosan az utakon, gyakorlatra figyelmeztet a honvédség

2021. május 24., hétfő 18:37

Május 22. és június 12. között nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon, ezért május 24. és június 10. között a megszokottnál nagyobb légijármű-forgalom várható − tájékoztatott a Magyar Honvédség közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

A megnövekedett légi forgalomra munkanapokon reggel nyolc és este nyolc között kell számítani. A gyakorlatban érintett a Magyar Honvédség Lő- és Gyakorlóterén kívül

A gyakorlat miatt nem csak a levegőben számíthatunk intenzívebb katonai forgalomra. A honvédség tájékoztatása szerint május 24-én és 25-én nagyobb csapatmozgás és katonai gépjárműforgalom várható több útvonalon: Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós Laktanyánál, a 47-es számú főúton, az M43-as autóúton, az M5-ös autópályán, az 52-es számú főúton, az 51-es számú főúton, az M8-as autóúton, az M6-os autópályán, a 62-es számú főúton, az M7-es autópályán, a 8-as számú főúton és Újmajor bázisnál.

A honvédség tájékoztatása szerint az érintett útvonalon a gyakorlat végéig lehet számítani katonai járművek megjelenésére. Kérik a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

A katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek – figyelmeztetik az utakon járókat.

Rovatok