Index Vakbarát Hírportál

Zsarolókat fogtak a siófoki rendőrök

2021. május 25., kedd 10:28

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves férfival és vele egyidős társával szemben, akik egyre veszélyesebb fenyegetéssekkel kényszerítették a sértettet több százezer forint megfizetésére.

Az apartmanok kiadásával foglalkozó sértettet 2019 októberében kezdte a vádlott zsarolni. A vádlott állítása szerint a bérlő tudta nélkül ment be az egyik kiadott lakásba, holott a sértett csak a kazánt ment megszerelni. A vádlott ekkor arra kényszerítette a férfit, hogy fizessen meg neki ezer eurót, különben feljelenti, illetve lejáratja a vállalkozását.

A megélhetését és jó hírét féltő sértett a kért összeget kifizette, azonban a vádlott vérszemet kapott, és újra több százezer forintot zsarolt ki a megfélemlített férfitól.

A vádlott egy kisebb szünet után ismét jelentkezett, és korábbi fenyegetéseit megismételve újra pénzt követelt a sértettől. Később azt a valótlan indokot hozta fel a zsarolás okaként, hogy a sértett nem biztosított lakást a vádlott barátainak, ezért őt kár érte.

A vádlott a követelések kikényszerítése érdekében az elkövetésbe bevonta gyerekkori barátját is, aki többször küldött életveszélyes fenyegetéseket tartalmazó szöveges és hangüzeneteket a sértettnek, ezekben őt és családját bántalmazással és megöléssel fenyegette meg.

A sértett végül félelmében belement abba is, hogy átírják felesége 1,4 millió forint értékű autóját a vádlott nevére, azonban amikor ez ügyben találkoztak, a siófoki rendőrök egy megtervezett akció keretében már várták őket.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben börtönfokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt – tájékoztat Magyarország Ügyészsége.

Rovatok