Index Vakbarát Hírportál

Végre egy kedves és szép tavaszi nap elé nézünk, persze nem sokáig

2021. május 26., szerda 06:44

Szerdán ragyogóan napos időre számíthatunk, alig lesz felhő az égen – írja az Időkép. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, legfeljebb északnyugaton lehet élénk, néhol erős a déli szél. Hajnalban 3–9,

délután akár 19–24 fokot mérhetünk.

Megszűnik a fronthatás is, de a hidegre fokozottan érzékenyeknél még előfordulhat fejfájás, görcsös panaszok. Napközben azonban ragyogóan napos, száraz időre készülhetünk, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Csütörtökön viszont már nem lesz zavartalan a napsütés, ugyanis a napos reggelt követően délutánra megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet. Záporok, esetleg egy-egy zivatar főleg nyugaton fordulhat elő néhol. Az északnyugati szél északon, északnyugaton élénkülhet meg. Hajnalban 4–10, a legmelegebb órákban 18–26 fok között alakul a hőmérséklet. Továbbra is keleten lesz a legmelegebb.

Péntekre virradóan hidegfront érkezik felerősödő északnyugati széllel. Éjszaka, hajnalban többfelé, majd napközben főként északkeleten és a Tiszántúlon fordulhatnak elő elszórt záporok, helyenként zivatarok. Délután 17–23 fok valószínű. A hétvégére aztán elképzelhető, hogy megint eltűnik a nap. 

Szombaton és vasárnap gomolyfelhős idő mellett több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Emellett élénk, többfelé erős lesz az északi, északnyugati szél is. Szombaton 15–22, vasárnap 16–23 fokra van kilátás.

Rovatok