Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány videóban üzente Orbánnak, hogy félrevisz a puskája

2021. május 26., szerda 22:11 | aznap frissítve

Folytatódik Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párbaja a Facebookon. A miniszterelnök a közösségi médiában emlékezett meg az őszödi beszéd 15. évfordulójáról, amelyre azzal az üzenettel reagált a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy „És te hol voltál, amikor a Fidesz szétlopta az egész országot?”

Gyurcsány Ferenc később egy videóban fejtette ki véleményét, és üzent Orbán Viktornak.

Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van. Hogy te 2021 májusában azzal foglalkozol, hogy hol voltak az emberek tizenöt évvel ezelőtt 2006. május 26-án, hát ez nagyon lent van. Ventillálsz, nyilvánvalóan problémád van. Beakadt ez nálad. Na, de szólnék, hogy te vagy a miniszterelnök, az országgal van dolgod, te nem ellenzéki politikus vagy. Félrevisz a puskád. Ellenzéki politikus természetesen mond ilyeneket a kormányfőről. De szólok, nem én vagyok a kormányfő. Te! Na, szóval akkor kérdezzük meg azt, te hol voltál?

– teszi fel a kérdést még egyszer a DK elnöke, hozzátéve, hogy ez jobban érdekli az embereket.

Gyurcsány a videóban megkérdezi Orbántól, hol volt, amikor a lánya az ország pénzéből a saját lábára állt, vagy amikor a veje az ország egyik leggazdagabb embere lett, vagy az apja kétszer annyiért szállít követ mindenhova, vagy a gyerekkori barátja háromszor olyan gazdag lett, mint Elton John.

A DK elnöke szerint ezekre a kérdésekre kellene válaszolni, hogy az emberek eldönthessék, akarják-e, hogy továbbra is Orbán vezesse az országot.

Rovatok