Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő lopás, leszívták a benzint a balatoni mentők hajójából, vízzel töltötték fel a tartályt

2021. május 28., péntek 15:58

Ellopták a benzint a balatoni vízimentők kikötőben tárolt hajójából – számolt be róla a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

A magyar tengeren dolgozó életmentők portáljukon tájékoztatnak róla, hogy megdöbbenve vették tudomásul, hogy valaki, vagy valakik a Yukon nevű hajójukból leszívták a benzint, amikor az egyik kikötőben állt a jármű. Ezt a tolvajok azzal tetézték, hogy a hajó üzemanyagtartályába vizet töltöttek, ami jelentős műszaki kárt is okozott.

A vízimentők elmondják, hogy tönkretett hajójukat épp kölcsönadták, ami a meteorológiai oszlopok platformjainak módosításához szolgált segítségül.

Belegondolni is rossz, mi történhetett volna, ha egy olyan hajónkkal csinálják ezt, amit emberek megmentésére szerettünk volna épp használni

– írja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. 

Végül arról is hírt adnak, hogy a Yukont már javítják, illetve hamarosan újra a Balatonnál élők és pihenők javát szolgálhatja.

Ez a szerencsétlen eset nem akadályoz meg minket abban, hogy minden erőnkkel és töretlen lendülettel készüljünk a nyárra, hiszen a bajba jutottaknak szüksége lesz a segítségünkre! 

– hangsúlyozzák a vízimentők. 

Rovatok