Index Vakbarát Hírportál

Blikk: Ausztriába ment Hugo Boss-öltönyt venni a kenőpénzből a fideszes Boldog István

2021. május 28., péntek 14:52

Egyenesen Ausztriába szaladt Boldog István fideszes parlamenti képviselő bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben kapott társaival az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől, a lezsírozott projektek ellentételezéséért – írja a Blikk

A pénzt a vállalkozó nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a Király utcában, aki ezután K. Péternek adta át a milliókat, majd ő vitte Boldog István elé az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába. A nyomozati anyagokból – amelyek jelentős része a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatási jegyzőkönyveiből áll – újabb részleteket lehet megtudni arról, hogy Boldog és társai hogyan osztották fel a pénzt és mire költöttek belőle. 

Korábban az Index is írt arról, hogy három megfigyelőcsapat nézte végig, ahogy Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és két társa, F. Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés korábbi alelnöke, valamint K. Péter épp 20 millió forintnyi átvett kenőpénzen osztozott a Graphisoft Park egyik kávézójában 2019 májusában. 

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát 2020. április 20-án függesztette fel az Országgyűlés 186 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését azért indítványozta a legfőbb ügyész, mert a fideszes politikus a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatainak az eredményét, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.

Rovatok