Index Vakbarát Hírportál

Legyen keskenyebb a járda, javasolja Erzsébetváros

2021. május 28., péntek 14:46

A Dohány utcában régóta problémát okoznak a szabálytalanul parkoló autók, nem egy alkalommal a trolibusz forgalmat is akadályozzák. A nem kívánt helyzet feloldására a BKK és a VII. kerületi önkormányzat azt találta ki, hogy a jelenlegi 140 centiméterről majdnem felére, 75 centiméterre szűkítenék a járdát a Dohány utcában, hogy könnyebben parkolhassanak és jobban elférhessenek az autók az utcában. A Nefelejcs utcában is szűkül majd a járda szélessége. Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője szerint e közlekedési cég a kerület vezetésével karöltve egyértelműen a szabálytalankodó autósok pártjára állt a gyalogosokkal szemben.

A helyzet sajátos kezelése a Wesselényi utcára is kiterjed, itt az autókat fél kerékkel a járdára parkoltatnák ami azt is jelenti, hogy a vendéglátóhelyek nem tudnak a jövőben kitelepülni az utcára.

A 75 centisre szűkített járda amellett, hogy megnehezíti a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsit toló szülők közlekedését, a településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet előírásait is megsérti. Abban ugyanis az áll, hogy a járda minimális szélessége 150 centiméter kell, hogy legyen - idézi a jogszabályt Vitézy Dávid, azt kérve a főpolgármestertől, Karácsony Gergelytől és Niedermüller Péter polgármestertől, hogy ne valósítsák meg az ismertetett járda szűkítő terveket.

Rovatok