Index Vakbarát Hírportál

Nem kapták meg a második oltásukat a Kútvölgyi úti oltóponton várakozók

2021. május 31., hétfő 09:06

Hétfőn arról panaszkodott az Index egyik olvasója, hogy nem kapta meg az AstraZeneca oltásának második dózisát a Kútvölgyi úti oltópontnál. A Koronavírus Sajtóközpont a délutáni órákban reagált cikkünkre. Azt közölték: adminisztrációs hiba és nem vakcinahiány miatt alakult ki zavar a rendszerben.

Nagyon szerette volna megtudni az Index egyik olvasója, hogy mi lehet az oka annak, hogy ma reggel nem kapta meg az AstraZeneca oltásának második dózisát Kútvölgyi úti oltópontnál.

 A Kútvölgyi-tömbnél álltunk sokadmagammal sorban, a pultnál közölték csak velünk, hogy nincs oltóanyag. Egy hölgy egy A4-es üres lapra írogatta fel, hogy 06.03-án vagy 06.10-én szeretnénk-e inkább menni

– fogalmazott a levelében az olvasó, és megjegyezte, a kérdésére, hogy a fenti időpontok valamelyikén lesz-e oltóanyag, csak annyit válaszoltak, hogy remélik. 

Olvasónk beszámolt arról is, hogy négy hete kapta az első oltását, és aznap mindenkinek automatikusan négy hétre adták a következő időpontot, holott az orvosi javallat éppen a hosszabb, nyolc-tizenkét hetes különbséget forszírozza. Hozzátette, igaz, hogy az időpont-változtatást kérhették volna, de ehhez semmilyen elérhetőséget nem vagy csak nehezen találnak.

Amint sikerült elérni telefonon a klinikát, közölték velük, hogy nem biztos, hogy lesz a kívánt időben oltóanyag.

Ezek után vajon mire számítsunk?

– fogalmazott levelében olvasónk, amelyet azzal a kérdéssel zárt, hogy miért kell feleslegesen ennyi embernek sorban állnia. 

Egy másik olvasónk is írt, ő valamivel nehezebb helyzetben van, ugyanis már eltelt az első oltása után a 12 hét, ami azt jelenti, hogy időszerű lenne, hogy megkapja a második adagot, azonban ma őt is elküldték az oltópontról. 

Hogy lesz akkor?

– tette fel a kérdést. Közben az ugytudjuk.hu arról ír, hogy Szombathelyen ugyanez a helyzet. Nekik is egy olvasójuk jelezte, hogy baj van. Ő a Markusovszky Kórházban kapta volna meg a ma esedékes második oltását, ám az oltópontnál egy tábla várta, amire azt írták, csütörtökön pótolják majd a ma esedékes oltásokat. 

UPDATE

A Kútvölgyi oltóponton helyi adminisztrációs hiba és nem vakcinahiány miatt alakult ma ki kisebb zavar – reagált az Index cikkére a Koronavírus Sajtóközpont.

Mint írták:

A négy hete AstraZenecával beoltottaknak a papír alapú oltási lapon tévedésből a korábbi protokoll szerint (12 hét helyett 4 hétre) adták meg a második oltás időpontját, a legtöbb érintettet sikerült telefonon elérni és a helyes időpontra behívni, de mindössze 19 főt nem értek el telefonon, és ők ma megjelentek.

Természetesen ők is megfogják kapni az második oltást egy egyeztetett időpontban, az ehhez szükséges vakcina rendelkezésre áll – tették hozzá.

Rovatok