Index Vakbarát Hírportál

Szabó Tímeától is elvették a szót

2021. május 31., hétfő 17:48

A párbeszédes Szabó Tímea a Diákvárosról kérdezte Orbán Viktort hétfőn az azonnali kérdések órájában, és arról is, hogy a korábbi Karácsony–Fürjes-megegyezésben nem volt szó Fudan Egyetemről.

Ön már a kezdetektől hazudott, vagy csak később kezdett el hazudni?

– kérdezte Szabó Tímea Orbán Viktortól, majd folytatta:

Mennyit kap ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? Mert ez egyetlen magyar embernek sem jó

– mondta. A házelnök szerint Szabó Tímea ezzel a felszólalással „súrolta” a házszabályi előírásokat.

Erre Orbán Viktor úgy reagált:

Néhány információval segíteném önt. Én még nem tartottam a Fudan Egyetemen előadást, ellenben Soros György és Barack Obama már igen. Ne csináljanak úgy, mintha valami új dolog történne, mert az egyetem itt van Magyarországon. Mi egy egyetemvárost építünk. 

A miniszterelnök szerint a baloldalon összevissza beszélnek mindenféle számokról. Mint mondta, még tervek sincsenek a Fudan Egytemről, így nincs miről beszélni. Ha lesz terv, akkor lesz döntés a költségekről, szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve, hogy addig minden csak 

ködszurkálás és hangulatkeltés.

Szabó Tímea erre úgy reagált, hogy nincs itt a Fudan Egyetem, egyetlen képzése van csak. Majd azt tanácsolta a kormányfőnek, hogy menjen, kövesse Soros Györgyöt és Barack Obamát, tartson előadást ő is a Fudan Egyetemen. 

Ön egy hazaáruló

– vágta oda Orbán Viktornak. Szabó Tímeát kétszer is figyelmeztetésben részesítette a házelnök. A képviselő ezután odament Orbán Viktorhoz, hogy átadja Magyarország hét törvényét, de Kocsis Máté közbelépett, nem engedte, hogy átadja.

A kémkedés, hírszerzés ügyével kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy a dán titkosszolgálaton keresztül az amerikai szolgálat megfigyelte Angela Merkelt és a német kormányt. Tehát szerinte a kémkedés nem keleti sajátosság. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a magyar szolgálatok jól fel vannak készülve, képesek megvédeni a hazát.

Rovatok