Index Vakbarát Hírportál

Bányai Gábor: Helló, helló, újra itt vagyok!

2021. június 1., kedd 18:30

Helló, helló, újra itt vagyok! – idézi Kovács Ákos dalát Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő, aki a koronavírus-járvány miatt sokáig lélegeztetőgépen volt.

Bányai Gábor családja február 27-én adott ki közleményt, hogy a képviselő a kiskunhalasi mobil járványkórházban lélegeztetőgépre került, és altatásban tartják, mert noha a koronavírus-fertőzést legyőzte, súlyos szövődmények alakultak ki nála. 

A család később arról adott hírt, hogy bár több hét elteltével az eredmények javultak, az út még mindig hosszú a gyógyulásig. Április 14-én az Index is megírta, hogy  Bányai Gábor már ötven napja mesterséges lélegeztetésre szorul, családja akkor azt tette közzé, hogy:  

a koronavíruson mostanra sikeresen felülkerekedett, az általa okozott károk miatt viszont jelenleg is gépi lélegeztetésre szorul, mély altatásban tartják, de folyamatosan harcol azért, hogy ezt az állapotot is legyőzze. Az elmúlt ötven nap tapasztalatával arra kérünk mindenkit, hogy, ahogyan Édesapánk is írta, regisztráljanak és vegyék fel a koronavírus elleni oltást, amint lehetőségük nyílik rá, hogy minél hamarabb véget érjen az a rémálom, amin Édesapánk és mellette sok ezer magyar ember megy keresztül

– írták.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség alelnöke közösségi oldalán köszöntötte a képviselőt.

Örülök, hogy 97 nap után újra itt vagy, Bányai Gábor országgyűlési képviselő társam. Már nagyon vártam, hogy köztünk légy. Isten éltessen egészségben

– írta Kubatov Gábor.

Rovatok