Index Vakbarát Hírportál

Bróker Marcsi jobban emlékszik a részletekre, mint a károsult

2021. június 1., kedd 20:20

A Szolnoki Törvényszéken folytatódott D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi ügye, aki a vád szerint 15 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleinek 12 év alatt. Elméletileg 760 főt károsított meg.

Reggel fél kilenckor, mint aki egy divatlapból lépett ki, úgy vonult végig kopogós cipőjében, vagyont érő élénkpiros kiskabátban, fehér blúzban és sötétkék szoknyában a vádlott a szolnoki bíróság folyosóján – írja a Blikk. A bírók a tárgyalási napon F. Béla orvost hallgatták ki.

Már nem emlékszem rá, mekkora összegeket adtam át neki, leírtam a feljelentésemben

– röstelkedett az orvos. Hozzátette:

Nem tudtam, hogy nincs erre a tevékenységre engedélye, amikor sorra bedőltek a brókercégek, Marcsika megnyugtatott, hogy őt ez nem érinti. Bíztam benne, hiszen gyakran találkoztunk, régóta ismertük egymást. Ha rákérdeztem a cég tevékenységére, azt felelte, az ellenőrzések során apróbb hibát találtak csak a hatóságok. Hogy mekkora kár ért? Fogalmam sincs.

Ezzel szemben Bróker Marcsi nagyon is jól emlékezett a részletekre:

Elismerem, hogy károd keletkezett, hiszen 30 millió forintot fizettél be, valamivel több mint 6 milliót fizettem vissza, mégis 25 millió forint a kárigényed, amit túlzónak tartok. Amikor afrikai vadászatra indultál, előtte devizaváltásra hoztál be pénzt hozzám. Erre volt engedélyem, és befektetőügyi tanácsadásra is, utóbbi szerepel a Pénzügyi Felügyeletnél.

Rovatok