Index Vakbarát Hírportál

Kitüntették a leköszönő parancsnokot

2021. június 1., kedd 19:12

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Középkeresztjét (katonai tagozat) adományozta a hadsereg éléről nemrég távozó Korom Ferenc vezérezredesnek – olvasható a Honvédség honlapján. A vezérezredest Magyarország és a NATO szövetségének erősítéséért szolgáló vezetői és irányítói tevékenységéért, illetve a Magyar Honvédség parancsnokaként nyújtott kiemelkedő, áldozatos munkájáért tüntették ki.

A kitüntetést a köztársasági elnök nevében Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyújtotta át Korom Ferencnek. 

Ahogy korábban az Index is megírta, Áder János köztársasági elnök még május végén, indoklás nélkül mentette fel parancsnoki szolgálatából Korom Ferenc vezérezredest a honvédelmi miniszter előterjesztése alapján. A Magyar Honvédség közölte: maga Korom Ferenc kérte felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől. 

Közben már a lehetséges utód személye is ismertté vált. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség állománygyűlésén közölte, hogy új parancsnoknak Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolja, aki eddig a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt.

Rovatok