Index Vakbarát Hírportál

Budapesti Eb-meccsen akart robbantani a 21 éves magyar terrorista

2021. június 2., szerda 18:25

A futball-Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésén akart robbantani, a Balatonon pedig autóval a tömegbe hajtani az a 21 éves férfi, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogtak el kedden Budapesten – írja a Magyar Nemzet. A Puskás Arénában telt ház esetén 67 215 ember életét veszélyeztethette volna.

Eközben a Blikk arról tudósít, hogy szerda délután egy órakor a TEK járművei a budapesti Fő utcába, a nyomozási bíró elé vitték a 21 éves férfit. Az utcát a kommandósok lezárták, az ülés után a bordó edzőcipőt, kék farmert és hosszú ujjú, piros pólót viselő gyanúsított arcát eltakarták, amikor kivezették az autóhoz. 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottként kihallgatott, majd őrizetbe vett férfi

a megalapozott gyanú szerint Európa lakóinak megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

Előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja ellene a vád, amiért a letartóztatására tettek javaslatot.

A kommandósok a fővároson kívül Kecskeméten, a férfi szüleinek a házánál is indítottak egy akciót – írja a kecskeméti Hírösvény portál. Ebben a Petőfivárosban indított akcióban a TEK kommandósai egy ügyvéd házát kerítették be, házkutatást tartottak, és a gyanúsított édesanyját keresték, akinek jelen helyzet szerint nincs köze az ügyhöz.

Rovatok