Index Vakbarát Hírportál

MÁV: hajszálon múlt a katasztrófa

2021. június 3., csütörtök 17:37 | aznap frissítve

Csütörtök hajnalra befejezték a felsővezeték helyreállítását a hétfői baleset helyszínén, így újraindulhatott a forgalom Sárospatak és Sátoraljaújhely között. Reggel még érintett néhány járatot a korlátozás, azóta viszont az eredeti menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A kisiklott vezérlőkocsi daruzása a jármű sérülésének súlyossága miatt elhúzódott, a roncsot csak szerda estére sikerült a vasúti pályára emelni. A vasúti daru elvonulása után éjszaka tudták megkezdeni a felsővezeték helyreállítását. Az áramellátást visszakapcsolták és a biztosítóberendezést is helyreállították. Bár a károk a hat héttel ezelőtti fekete kedd több száz milliós összegét nem közelítik meg, de nagyságukat jól mutatja a helyszínen készült videó. 

Ahogy korábban megírtuk, hétfő éjjel a Szerencsről Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat a 37-es főúton lévő vasúti átjáróban egy orosz kamionba rohant, amitől a szerelvény kettészakadt, és vezérlőkocsija a sínek melletti tárolóépületbe csapódott. A vonatvezető és a kamionos súlyosan megsérült.

A balesetnél a sátoraljaújhelyi, a tolcsvai és a cigándi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Közben az is kiderült, hogy kiérkezésük előtt egy szabadnapos tűzoltó mentette ki a sofőrt a felborult jármű vezetőfülkéjéből. Ahogy a MÁV is fogalmazott, hajszálon múlt, hogy nem történt az újfehértóihoz hasonló méretű katasztrófa.

Rovatok