Index Vakbarát Hírportál

Egyformán boldogok ma a magyarok és a norvégok

2021. június 3., csütörtök 06:17

Az Időkép szakemberei szerint végre a naptárhoz igazodik az időjárás: záporok, zivatarok inkább csak vasárnap zavarhatják a napsütést.

Csütörtökön a nap első felében többórás napsütés várható, majd délután sok gomolyfelhő képződik, amelyek néhol akár tartósabban is összeállhatnak.

Csapadék nem várható, de a nyugati határszél térségébe egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat.

Keleten több helyen megélénkül az északi-északkeleti szél. Hajnalban 6–11, a legmelegebb délutáni órákban 20–26 fokra számíthatunk. 

Pénteken is folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de helyenként előfordulhatnak élénk lökések.

Nyugat-Európában egy hullámzó frontrendszer okoz változékony időjárást, a középpontjával Skandinávia fölött elterülő magas nyomású képződmény (anticiklon) hatására azonban a kontinens jelentős részén sok napsütés jellemző. A Fekete-tenger környezetében egy hidegcsepp hatására a labilis légtömegben többfelé záporok, zivatarok alakulnak ki.  Európa nagy részén az átlaghoz képest hűvösebb idő uralkodik, nyári idő csak Franciaországban, a fent említett frontálzóna előterében van. Ugyanakkor Norvégiában szokatlanul meleg tapasztalható: helyenként 28, 29 fokot is mértek.

Rovatok