Index Vakbarát Hírportál

Nem kerülhet szabadlábra a skálás gyilkos

2021. június 4., péntek 15:55

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának jogerős döntése alapján nem bocsátható feltételes szabadságra Bene László, az egykori budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt elkövetője.

A törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a tanács – az elsőfokú döntéssel megegyező – álláspontja szerint nem lehet alappal következtetni arra, hogy az elítélt esetében a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető lenne.

Az első fokon eljárt büntetés-végrehajtási bíró korábban az elítélt által előadottakra, a fogvatartása alatti magatartását részletező büntetés-végrehajtási intézeti előterjesztésre, valamint az igazságügyi pszichológus bevonásával készült komplex szakértői véleményre alapozva úgy határozott, az elítéltnek tovább kell töltenie életfogytig tartó, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más, súlyos bűncselekmények miatt kiszabott fegyházbüntetését.

Bene László Donászi Aladárral együtt követte el a bűncselekményt (társa 2001-ben a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett).

A büntetésből az elítélt legkorábban húsz év kitöltése után lett volna feltételes szabadságra bocsátható, azonban ezt a bíróság már többször is mellőzte.

Rovatok