Index Vakbarát Hírportál

Szent István-díjat kapott Szidiropulosz Archimédesz

2021. június 5., szombat 22:20

Szidiropulosz Archimédesz szociológus, a Trianon Kutatóintézet alapító elnöke, a Trianoni Szemle folyóirat alapító főszerkesztője kapta a Szent István-díjat. Az esztergomi díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a görög származású szociológusnak jelentős szerepe volt abban, hogy ma már nem tabutéma Trianon.

Rétvári Bence a rendezvényen elmondta, mind a Trianon Kutatóintézet, mind pedig a Trianoni Szemle folyóirat hozzájárul ahhoz, hogy június 4-én a nemzeti összetartozás napját ünnepelhetjük.

Emlékeztetett, hogy a kitüntetett az eddigi tevékenységéért megkapta a Rendületlenül diplomát, a Teleki Pál-érdemérmet, a Honvédelemért cím polgári fokozatát és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője 2001-ben hozta létre az összmagyarság kulturális életének segítésére, a kulturális örökség védelmére. A díjjal elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt tüntették ki, birtokosai között van Nemeskürty István, Makovecz Imre, a Püski házaspár, Tőkés László és Kallós Zoltán is.

Rovatok